Är det här jag?

Omslag "Är det här jag?" av Anna Schulze

Efter moderns död är 17-åriga Iris ensam kvar. Moster Sofia är hennes enda möjliga familj men hur ska man säkert veta vem som vill en väl? Iris har siktet inställt på konstskola men väl där drar hennes ensamhet och såriga bakgrund till sig hänsynslösa och manipulativa män. Är det här jag? handlar om en ung kvinnas svåra väg mot att ta sitt liv i besittning.

Anna Schulze skriver romaner om riktiga människor med relationer som alla kan identifiera sig med. Hon utkom senast 2017 med "Kidnappningen" som baserar sig på hennes pappas livshistoria.

KÖP BOKEN

PRESSRÖSTER

”Hennes bok utspelar sig på 1980-talet men har mycket gemensamt med kvinnliga utvecklings- och bildningsromaner från början av förra seklet, på många sätt verkar tiden ha stått still. Iris behöver, precis som exempelvis Elin Wägner eller Cora Sandels hjältinnor, bryta sig loss från både sin bakgrund och gängse traditioner för att kunna få agens över sitt eget liv. Och precis som för dem så går vägen via konsten snarare än via kärleken.” 
 
Barometern 
 
”Gripande och upprörande om en sårbar flicka, en berättelse med ett ljust och hoppfullt slut.” 
 
Expressen
 
Ett relationsdrama som fångar mig direkt. Den är så tankeväckande, och den är nästintill outhärdlig. Det kryper i mig när jag läser och jag stannar upp många gånger och funderar.Härskartekniken är oerhört skickligt beskriven och lika så karaktärerna. Dock finns det tack och lov även en del humor som är riktigt träffsäker och det är tur annars kunde den här ha blivit olidlig att läsa. 
 
Bokprataren 
 
Ibland är de enklast berättade berättelserna de allra bästa berättelserna. Är det här jag? läser jag i ett svep just på grund av det enkla och allmängiltiga tilltalet. Du som vill läsa något drabbande, tungt och jäkligt bra ska definitivt läsa den här.
 
tankaromlitteratur 
 
Vilken fantastisk bok! Som jag har våndats, haft ont i magen och blivit irriterad. Dessa relationer som man bara vill kliva in i och säga stopp och irriterande vuxna som inte kan bete sig som... ja, vuxna. /…/ Älskar verkligen hur Schulze beskriver relationer och personer. Läs den, jag slukade den!
vad_jag_laser

Romanus & Selling

Recensionsdatum: 2022-05-05 Genre: Skönlitteratur Originalutgåvans utgivningsår: 2022 Omslagsformgivare: Sara R. Acedo Thema-kod: Modern och samtida skönlitteratur Antal sidor: 472 Mått: 150 x 223 x 35 mm Vikt: 656 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789189051607 (2022-05-04); E-bok, epub2, 9789189051614 (2022-05-04); Ljudbok, digital, 9789189501546 (2022-05-04)